De herfst is er!
- Magda

- 26 sep
- 2 minuten om te lezen
Dat betekent lekker naar buiten trekken en van de frisse lucht en de verkleurende natuur genieten. Maar tegelijk ook naar binnen om te genieten van knus samen zijn met heerlijke huisgemaakte warme maaltijden vol herfst smaken.

Iets waar ik meteen zin in krijg wanneer het weer anders wordt en niet meer als zomer voelt: stoofvlees! Heerlijk, ik hoef er maar aan te denken en ik kan het al bijna ruiken... Stoofvlees maak ik altijd graag. Ik voeg er verwarmende kruiden aan toe zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, steranijs en piment. Het huis geurt dan echt twee dagen nog na. Verrukkelijk! De ene keer maak ik Limburgs zuurvlees, met peperkoek en stroop. De andere keer een 'Italiaans' stoofpotje. Daar voeg ik winterpeen, kastanje champignons en heel veel kruiden aan toe. Die gaat in een gietijzeren pan de oven in en komt er een hele dag niet meer uit. Aan het einde van de dag mag hij samen met de oven afkoelen en de volgende dag warm ik het weer op in kleinere ovenschaaltjes om per persoon te serveren. De smaken zijn dan helemaal met elkaar vermengt en de verhouding van vlees met saus is dan perfect. Echt verrukkelijk!
Maar wat ook heel hoog op mijn lijstje staat is een specifiek warm drankje, golden milk. Misschien heb je er al eens van gehoord. Golden milk is, zoals je al vermoed, een melk drankje. Ik maak hem erg graag met barista havermelk omdat je dat heerlijk kan opschuimen. In een glas maak ik een mengsel van ahornsiroop of kokosbloesemsuiker met de kruiden kurkuma, gember, kaneel en zwarte peper. Hier giet ik de opgeschuimde melk bij en kan ik geniet van een knuffel in een glas die ook nog eens goed is voor je weerstand. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken in de herfst en winter.
In mijn eBook die binnenkort verschijnt deel ik onder andere mijn recept van de golden milk samen met een aantal andere kruidenmengsels die ik in de loop der jaren eigen heb gemaakt. Loop hem niet mis, deze mixen zijn echt heerlijk om te maken en in huis te hebben. Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer het eBook online is, klik dan op de knop hieronder en laat een berichtje achter via de contact pagina, dan ik stuur je meteen de link toe.






Opmerkingen